Hjem

Om oss

Sommer

Vinter

Booking

Bildegalleri

Priser

Nyheter/ News

 

 

Besøk oss på Facebook!

 

Vinterprogram

 

Ikke gå glipp av videoreportasjen "Et lite stykke sameland" som omhandler oss og våre vinteraktiviteter. I videoen er det intervju med våre gjester og dere vil også få hilse på Trine som er både guide og buss-sjåfør.

Besøk oss også på Facebook og se bilder og videoer fra tidligere sesonger og tidligere turer vi har hatt.

 

Tromsø Friluftsenter tilbyr en rekke vinteraktiviteter:

Hvalsafari

Reinsdyr-raid med samisk middag

Ekstrem Nordlys overnattingstur

Den ultimate nordlysjakten med lavvobesøk

Leie av truger uten guide

 


Hvalsafari


De siste årene har det vært mye knølhval og spekkhuggere i vårt farvann fra midten av november til midten av januar.

Vi reiser med båt fra Tromsø sentrum til området hvor man kan se disse fantastiske dyrene. På turen ut får du samtidig se den vakre nordnorske naturen og du kan speide etter ørn, nise og sel.

Vi bruker en stor dagscruiser med plass til 120 passasjerer eller så bruker vi RIB-båter som gjør at dere kommer nærmest mulig. Om vi bruker RIB-båtene vil turen starte med transport med buss fra byen til Kvaløyvågen hvor båtene går fra. Hvilken type båt som blir brukt avhenger av antall bookinger.

Vi kan også arrangere private RIB-båtturer på bestilling.

Les artikkelen om vår hvalsafari og se video fra en av våre turer hos nordlys.no!

Hvalsafari, ca 5 timer
Avreise Rica Ishavshotell 08.30
Pris: 1.200,- per person
(Fra 08.nov- 10 jan)

 190114-01-lite.jpg


Reinsdyr-raid med samisk lunsj

Du vil bli plukket opp ved hotellet og kjørt til Tromsø Friluftsenter.

Når vi ankommer i Risvika, vil din guide gi deg varme klær.

Vi frakter deg opp til der reinsdyrene og sledene venter på deg, og du vil oppleve en rolig og fantastisk tur, samt oppleve den gamle, tradisjonelle samiske måten å transportere folk. Mens sleden glir gjennom det norske vinterlandskapet er det eneste du hører reinens bjelle. En sjelden fredelig opplevelse. Sledeturen tar ca 25-30 minutter.

Når vi vender tilbake til lavvoen, serverer vi kaffe og samenes tradisjonelle måltid som kalles bidos (suppe med grønnsaker og reinsdyrkjøtt). Varmen fra bålet og varm suppe vil bringe deg tilbake i tid og gi deg et glimt å føle og oppleve hvordan det samiske folk levde sine liv. Din guide vil også fortelle deg om samenes historie og levesett.
Du bli vist hvordan å kaste lasso på gevir, og du vil få muligheten til å prøve det selv.

Reinsdyr-raid med samisk middag, 4-5 timer
Avreise Rica Ishavshotell 09.00
Pris: 1.500, - per person
(fra 05 jan- 31 mars)

 
Ekstrem nordlys overnattingstur i lavvo

Dette er en tur for de som liker å campe og oppleve friluftsliv og den flotte naturen vår. Dere sover i en lavvo av tre, uten elektrisitet. Her fyrer dere i ovnen,  tenner stearinlys og lager det veldig koselig.

Siden dere er på den beste plassen for å få sett nordlyset, kan dere sitte i lavvoen og nyte varmen fra ovnen mens dere speider etter nordlyset gjennom vinduet hele natten. Om dere bestemmer dere for å sove litt, ligger dere i soveposer påen seng dekket med reinskinn.

Vi serverer et lett måltid på kvelden, bestående av Bidos som er en tradisjonell samisk rett. Bidos er en suppe med reinkjøtt og grønnsaker. På morgenen vil dere få en standard norsk frokost. Dette tilbereder dere selv. Det er ikke med guide på denne turen.
Utetoaletter finner på området, men det er ikke muligheter for dusj.

Ekstrem nordlys overnattingstur i lavvo.- 18 timer
Avreise Rica Ishavshotell 19.15
Pris: 1.950, - per person
(fra 15 sept- 31 mars)

 
Den ultimate nordlysjakten.

I år har vi oppgradert vår tur for å tilfredstille våre kunder på best mulig måte. Vi kan garantere at vi vil gjøre vårt beste for at du skal få se nordlyset.

Før vi henter våre gjester sjekker vi hvor det er størst mulighet til å oppleve nordlyset.

Hvis det viser seg at der er skyer over hele Tromsø setter vi kursen mot innlandet hvor klimaet kan være bedre og tørrere. 

Vi kan hjelpe deg med kameraet ditt, slik at du lærer deg å ta egne nordlysbilder. I tillegg tar vi bilde av deg å frøken aurora slik at du garantert har et bilde minne med deg hjem. Disse legges ut på internett slik at du kan laste ned ditt bilde når du kommer hjem. Bildene finner du her: https://www.flickr.com/photos/102130143@N07/

Når vi skal på nordlysjakt reiser vi enten med en 33-seters buss eller en minimuss plass til 16, avhengig av antall gjester den kvelden. Om det høver seg slik, så stopper vi også i en lavvo hvis været tillater det.

Den ultimate nordlysjakten - ca 5-6 timer
Avreise Rica Ishavshotell: 19.15
Pris: 900, - per person
(fra 15 sept- 31.mars)

 190114-02-lite.jpg


Leie av truger uten guide

Når vi ankommer i Risvika, vil du bli utstyrt med truger og gitt en enkel opplæring i hvordan du bruker dem. Vi vil også vise deg det beste stedet å gå for å se vår vakre natur og nyte oppholdet.

Når du ønsker en pause, kan du komme ned og bli med oss i lavvoen og nyte en varm kopp kaffe. (Hvis vi har andre gjester) 

Leie av truger uten guide - 4 timer:
Avreise Rica Ishavshotell: 09.00
Pris: 650, - per person
(fra 05 jan- 31 mars)


Se vår prisliste for full oversikt over aktiviteter og mer informasjon.

 

Tromsø Friluftsenter AS, - Kvaløysletta—9100 Risvik.
E-post
Tlf: +47—900 17 881 / +47—907 51 583.
977 344 697 mva


michael kors outlet black infrared 6s louis vuitton outlet black infrared 6s michael kors outlet legend blue 11s jordan 13 barons legend blue 11s jordan retro 6 jordan 6 black infrared Nike kd vii Easy Money jordan 6 black infrared louis vuitton outlet lebron 12 black toe 14s louis vuitton outlet louis vuitton outlet coach outlet online Lebron 11 jordan 11 legend blue barons 13s michael kors outlet lebron 11 louis vuitton outlet michael kors outlet legend blue 11s Legend Blue 11s beats by dre cheap jordan 11 legend blue coach outlet online north face black friday uggs black friday uggs black friday uggs black friday north face black friday black infrared 6s sac louis vuitton beats by dre black friday louis vuitton outlet coach factory outlet